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    Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10259/8613

    Título
    Keto-Enol Tautomerism in Passerini and Ugi Adducts
    Autor
    Pertejo Fernández, Pablo
    Sancho Medina, Andrea
    Hermosilla, Tomás
    González Saiz, BeatrizAutoridad UBU Orcid
    Gómez Ayuso, JavierAutoridad UBU Orcid
    Quesada Pato, RobertoAutoridad UBU Orcid
    Moreno Mediavilla, DanielAutoridad UBU Orcid
    Carreira Barral, IsraelAutoridad UBU Orcid
    García Valverde, MaríaAutoridad UBU Orcid
    Publicado en
    Molecules. 2021, V. 26, n. 4, 919
    Editorial
    MDPI
    Fecha de publicación
    2021-02
    DOI
    10.3390/molecules26040919
    Resumen
    The use of arylglyoxal as starting material in Passerini and Ugi reactions affords βketoamides. This has allowed to study keto-enol tautomerism in these systems and assess the way in which the presence of acyloxy or aminoacyl groups bound to the C2 position affects such tautomerism, and to investigate the reactivity of both the enol and carbonyl forms. In this work we also prove the versatility of the Passerini reaction, since depending on the conditions to which the corresponding adducts are subjected different products of synthetic interest can be obtained.
    Palabras clave
    Keto-enol tautomerism
    Passerini adduct
    Ugi adduct
    Lactone
    Lactame
    2-hydroxyglutaric acid
    Materia
    Química orgánica
    Chemistry, Organic
    URI
    http://hdl.handle.net/10259/8613
    Versión del editor
    https://doi.org/10.3390/molecules26040919
    Aparece en las colecciones
    • Artículos Química Orgánica
    • Artículos BIOORG
    Atribución 4.0 Internacional
    Documento(s) sujeto(s) a una licencia Creative Commons Atribución 4.0 Internacional
    Ficheros en este ítem
    Nombre:
    Pertejo-molecules_2021.pdf
    Tamaño:
    4.147Mb
    Formato:
    Adobe PDF
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