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dc.contributor.advisorBenito Moreno, José Manuel 
dc.contributor.authorPorres Provedo, Laura
dc.contributor.otherUniversidad de Burgos. Facultad de Ciencias
dc.date.accessioned2021-10-26T07:03:48Z
dc.date.available2021-10-26T07:03:48Z
dc.date.submitted2021
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10259/6081
dc.description.abstractThe main objective of this work has been to study the technical feasibility of a combined water extraction / membrane process for the recovery of sugars and polyols (mainly mannitol, a sugar alcohol used as a sweetener in the food industry) present in olive leaves of the “Serrana de Espadán” variety supplied by Seicas-Mediles (Teresa, Castellón). The extraction of sugars and polyols from dried and ground olive leaves was carried out using Milli-Q water as solvent in a water bath at 50 ºC for 24 h, with a 1:20 (w/v) solid/solvent ratio. The obtained extract was concentrated by membrane treatments performed in a high pressure stirred cell, using several flat disc polymeric membranes with different molecular weight cut-offs to obtain a final retentate with most of the soluble carbohydrates, which were characterized and quantified by HPLC-RID.en
dc.description.sponsorshipProyectos de investigación BU050P20 y BU301P18 (Valorización integral de subproductos de la industria agroalimentaria mediante tecnologías emergentes), financiados por la Junta de Castilla y León y el Fondo Europeo de Desarrollo Regional
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isospaes
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectOlive leavesen
dc.subjectSugarsen
dc.subjectMannitolen
dc.subjectSolid-liquid extractionen
dc.subjectMicrofiltrationen
dc.subjectUltrafiltrationen
dc.subjectNanofiltrationen
dc.subject.otherIngeniería químicaes
dc.subject.otherChemical engineeringen
dc.titleRecuperación de azúcares y polioles presentes en hojas de olivo mediante un proceso combinado de extracción y membranases
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises
dc.rights.holderEste documento está sujeto a una licencia de uso Creative Commons, por la cual está permitido hacer copia, distribuir y comunicar públicamente la obra siempre que se cite al autor original y no se haga de él uso comercial ni obra derivada
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses
dc.relation.projectIDinfo:eu-repo/grantAgreement/Junta de Castilla y León//BU050P20//Valorización de la fracción proteica de subproductos de la industria agroalimentaria de Castilla y León mediante tecnologías de fluidos presurizadoses
dc.relation.projectIDinfo:eu-repo/grantAgreement/Junta de Castilla y León//BU301P18//Valorización integral de subproductos de la industria agroalimentaria mediante tecnologías emergentes (ALVALOR)es
dc.type.hasVersioninfo:eu-repo/semantics/acceptedVersiones


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