dc.contributor.advisor | Benito Moreno, José Manuel | |
dc.contributor.author | Porres Provedo, Laura | |
dc.contributor.other | Universidad de Burgos. Facultad de Ciencias | |
dc.date.accessioned | 2021-10-26T07:03:48Z | |
dc.date.available | 2021-10-26T07:03:48Z | |
dc.date.submitted | 2021 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10259/6081 | |
dc.description.abstract | The main objective of this work has been to study the technical feasibility of a combined water extraction / membrane process for the recovery of sugars and polyols (mainly mannitol, a sugar alcohol used as a sweetener in the food industry) present in olive leaves of the “Serrana de Espadán” variety supplied by Seicas-Mediles (Teresa, Castellón). The extraction of sugars and polyols from dried and ground olive leaves was carried out using Milli-Q water as solvent in a water bath at 50 ºC for 24 h, with a 1:20 (w/v) solid/solvent ratio. The obtained extract was concentrated by membrane treatments performed in a high pressure stirred cell, using several flat disc polymeric membranes with different molecular weight cut-offs to obtain a final retentate with most of the soluble carbohydrates, which were characterized and quantified by HPLC-RID. | en |
dc.description.sponsorship | Proyectos de investigación BU050P20 y BU301P18 (Valorización integral de subproductos de la industria agroalimentaria mediante tecnologías emergentes), financiados por la Junta de Castilla y León y el Fondo Europeo de Desarrollo Regional | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | spa | es |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Olive leaves | en |
dc.subject | Sugars | en |
dc.subject | Mannitol | en |
dc.subject | Solid-liquid extraction | en |
dc.subject | Microfiltration | en |
dc.subject | Ultrafiltration | en |
dc.subject | Nanofiltration | en |
dc.subject.other | Ingeniería química | es |
dc.subject.other | Chemical engineering | en |
dc.title | Recuperación de azúcares y polioles presentes en hojas de olivo mediante un proceso combinado de extracción y membranas | es |
dc.type | info:eu-repo/semantics/bachelorThesis | es |
dc.rights.holder | Este documento está sujeto a una licencia de uso Creative Commons, por la cual está permitido hacer copia, distribuir y comunicar públicamente la obra siempre que se cite al autor original y no se haga de él uso comercial ni obra derivada | |
dc.rights.accessRights | info:eu-repo/semantics/openAccess | es |
dc.relation.projectID | info:eu-repo/grantAgreement/Junta de Castilla y León//BU050P20//Valorización de la fracción proteica de subproductos de la industria agroalimentaria de Castilla y León mediante tecnologías de fluidos presurizados | es |
dc.relation.projectID | info:eu-repo/grantAgreement/Junta de Castilla y León//BU301P18//Valorización integral de subproductos de la industria agroalimentaria mediante tecnologías emergentes (ALVALOR) | es |
dc.type.hasVersion | info:eu-repo/semantics/acceptedVersion | es |
Stöbern
Gesamter BestandBereiche & SammlungenErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagwortenDiese SammlungErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagworten