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dc.contributor.authorTrigueros Andrés, Ester 
dc.contributor.authorBenito Román, Oscar 
dc.contributor.authorOliveira, Andreia P.
dc.contributor.authorAndrade, Paula B.
dc.contributor.authorSanz Díez, Mª Teresa 
dc.contributor.authorBeltrán Calvo, Sagrario 
dc.date.accessioned2023-06-19T12:20:31Z
dc.date.available2023-06-19T12:20:31Z
dc.date.issued2023-05
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10259/7708
dc.descriptionTrabajo presentado en: 19th European meeting on Supercritical Fluids (EMSF 2023), organized by the International Society for the Advancement of Supercritical Fluids, Budapest, 21-24 may, 2023en
dc.description.abstractAlthough extracts obtained by CE resulted to be more active than the SW extract in terms of enzyme inhibition, the latter did not interfere with α-amylase activity, whose inhibition is associated with numerous side effects. SW extraction has been proven to be a useful technology to obtain extracts from OSW with antidiabetic properties because of its ability to inactivate enzymes involved in carbohydrates digestion.en
dc.description.sponsorshipThis work received financial support from PT national funds (FCT/MCTES, Fundação para a Ciência e Tecnologia and Ministério da Ciência, Tecnologia e Ensino Superior) through the project UIDB/50006/2020, Agencia Estatal de Investigación for the grant number PID2020-116716RJ-I00/ AEI / 10.13039/501100011033. Ester Trigueros thanks European Union-NextGenerationEU, Ministry of Universities and Recovery, Transformation and Resilience Plan, for the postdoctoral contract through a call from the University of Burgos.en
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isoenges
dc.subject.otherIngeniería químicaes
dc.subject.otherChemical engineeringen
dc.titleSubcritical Water and Conventional Extraction of Phenolic compounds from Onion Skin Waste: Implications in Diabetes Diseaseen
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferenceObjectes
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses
dc.relation.projectIDinfo:eu-repo/grantAgreement/FCT//UIDB%2F50006%2F2020/PT/es
dc.relation.projectIDinfo:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/PID2020-116716RJ-I00/ES/TECNOLOGIAS DE FLUIDOS PRESURIZADOS PARA LA VALORIZACION DE SUBPRODUCTOS DE LA INDUSTRIA AGROALIMENTARIA: RECUPERACION DE PECTINA Y OTROS COMPUESTOS BIOACTIVOS DE ALTO VALOR/es
dc.relation.projectIDinfo:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/PID2019-104950RB-I00/ES/VALORIZACION DE SUBPRODUCTOS MARINOS MEDIANTE TECNOLOGIAS DE FLUIDOS SUB- Y SUPERCRITICOS PARA LA OBTENCION DE BIOCOMPUESTOS VALIOSOS/es
dc.relation.projectIDinfo:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica, Técnica y de Innovación 2021-2023/TED2021-129311B-I00/ES/Tecnologías verdes basadas en el empleo de fluidos presurizados para valorizar biomasa lignocelulósica mediante la producción de furfural/es
dc.relation.projectIDinfo:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica, Técnica y de Innovación 2021-2023/PDC2022-133443-I00/ES/Diseño de un prototipo para la extracción de bioproductos con agua subcrítica/es
dc.relation.projectIDinfo:eu-repo/grantAgreement/Junta de Castilla y León//BU050P20//Valorización de la fracción proteica de subproductos de la industria agroalimentaria de Castilla y León mediante tecnologías de fluidos presurizados/es
dc.type.hasVersioninfo:eu-repo/semantics/acceptedVersiones


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