Universidad de Burgos RIUBU Principal Default Universidad de Burgos RIUBU Principal Default
  • español
  • English
  • français
  • Deutsch
  • português (Brasil)
  • italiano
Universidad de Burgos RIUBU Principal Default
  • Ayuda
  • Contacto
  • Sugerencias
  • Acceso abierto
    • Archivar en RIUBU
    • Acuerdos editoriales para la publicación en acceso abierto
    • Controla tus derechos, facilita el acceso abierto
    • Sobre el acceso abierto y la UBU
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Listar

    Todo RIUBUComunidadesFechaAutor / DirectorTítuloMateria / AsignaturaEsta colecciónFechaAutor / DirectorTítuloMateria / Asignatura

    Mi cuenta

    AccederRegistro

    Estadísticas

    Ver Estadísticas de uso

    Compartir

    Ver ítem 
    •   RIUBU Principal
    • E-Prints y Datos de investigación
    • Grupos de investigación
    • Alimentos, Tecnología y Salud (ALTESA)
    • Artículos ALTESA
    • Ver ítem
    •   RIUBU Principal
    • E-Prints y Datos de investigación
    • Grupos de investigación
    • Alimentos, Tecnología y Salud (ALTESA)
    • Artículos ALTESA
    • Ver ítem

    Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10259/10349

    Título
    The Reformulation of a Beef Patty Enriched with n-3 Fatty Acids and Vitamin D3 Influences Consumers’ Response under Different Information Scenarios
    Autor
    Beriain, María José
    Gómez Bastida, InmaculadaAutoridad UBU Orcid
    Sánchez, Mercedes
    Insausti, Kizkitza
    Sarriés, María Victoria
    Ibáñez, Francisco C.
    Publicado en
    Foods. 2020, V. 9, n. 4, 506
    Editorial
    MDPI
    Fecha de publicación
    2020
    DOI
    10.3390/foods9040506
    Resumen
    The objective of this study was to investigate the sensory acceptability and willingness to pay (WTP) for a beef patty elaborated with beef from a local breed that was enriched with nutritional ingredients (vegetable oil mixture and vitamin D3). The experiment was conducted under two information scenarios (blind; full: ingredients used to enrich the patties in n-3 PUFA and vitamin D3). An in-home use test was carried out by 180 consumers to study consumer liking of two low-fat beef patties (C: conventional, M: modified). There were no differences in color and odor for the raw patties (p > 0.05). The sensory parameters of the cooked patties were assessed as being similar (p > 0.05) regardless of the information scenario. The sensory parameters remained crucial criteria for product acceptance and repeat purchase. Consumers positively evaluated the M patty. The information provided to consumers on the composition of the product influenced the response of consumers. It was also observed that the higher the education level of the consumer, the higher their scores for M beef patties in the blind scenario. It is thus necessary to implement appropriate marketing strategies in order to highlight the nutritional properties of the modified patties, making them competitive ahead of conventional patties.
    Palabras clave
    Beef patty
    Consumer
    Information scenario
    Willingness to pay
    Purchase
    Acceptance
    Materia
    Biotecnología
    Biotechnology
    Alimentos
    Food
    Salud
    Health
    Biotecnología alimentaria
    Food-Biotechnology
    Alimentos-Composición
    Food-Composition
    URI
    http://hdl.handle.net/10259/10349
    Versión del editor
    https://doi.org/10.3390/foods9040506
    Aparece en las colecciones
    • Artículos TECNOFOOD
    • Artículos ALTESA
    Atribución 4.0 Internacional
    Documento(s) sujeto(s) a una licencia Creative Commons Atribución 4.0 Internacional
    Ficheros en este ítem
    Nombre:
    Beriain-foods_2020(2).pdf
    Tamaño:
    1.110Mb
    Formato:
    Adobe PDF
    Thumbnail
    Visualizar/Abrir

    Métricas

    Citas

    Academic Search
    Ver estadísticas de uso

    Exportar

    RISMendeleyRefworksZotero
    • edm
    • marc
    • xoai
    • qdc
    • ore
    • ese
    • dim
    • uketd_dc
    • oai_dc
    • etdms
    • rdf
    • mods
    • mets
    • didl
    • premis
    Mostrar el registro completo del ítem