Universidad de Burgos RIUBU Principal Default Universidad de Burgos RIUBU Principal Default
  • español
  • English
  • français
  • Deutsch
  • português (Brasil)
  • italiano
Universidad de Burgos RIUBU Principal Default
  • Ayuda
  • Contactez-nous
  • Faire parvenir un commentaire
  • Acceso abierto
    • Archivar en RIUBU
    • Acuerdos editoriales para la publicación en acceso abierto
    • Controla tus derechos, facilita el acceso abierto
    • Sobre el acceso abierto y la UBU
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Parcourir

    Tout RIUBUCommunautés & CollectionsPar date de publicationAuteursTitresSujetsCette collectionPar date de publicationAuteursTitresSujets

    Mon compte

    Ouvrir une sessionS'inscrire

    Statistiques

    Statistiques d'usage de visualisation

    Compartir

    Voir le document 
    •   Accueil de RIUBU
    • E-Prints
    • Untitled
    • Departamento de Economía y Administración de Empresas
    • Área de Comercialización e Investigación de Mercados
    • Artículos Área de Comercialización e Investigación de Mercados
    • Voir le document
    •   Accueil de RIUBU
    • E-Prints
    • Untitled
    • Departamento de Economía y Administración de Empresas
    • Área de Comercialización e Investigación de Mercados
    • Artículos Área de Comercialización e Investigación de Mercados
    • Voir le document

    Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10259/8310

    Título
    Food Values, Benefits and Their Influence on Attitudes and Purchase Intention: Evidence Obtained at Fast-Food Hamburger Restaurants
    Autor
    Pérez-Villarreal, Héctor Hugo
    Martínez Ruiz, María Pilar .
    Izquierdo Yusta, AliciaAutoridad UBU Orcid
    Gómez-Cantó, Carmen M.
    Publicado en
    Sustainability. 2020, V. 12, n. 18, 7749
    Editorial
    MDPI
    Fecha de publicación
    2020-09
    ISSN
    2071-1050
    DOI
    10.3390/su12187749
    Résumé
    This paper analyzes the effects of: (i) Food values on their related benefits (hedonic and utilitarian); (ii) both kinds of benefits on attitudes toward eating hamburgers; and (iii) attitudes on purchase intention. To this end, we adapted the food values scale to the context of fast-food hamburger restaurants. Data were collected from a survey of 512 Mexican consumers and analyzed using structural equation modeling (SEM). The results show that the strongest influences are those exerted by food values, first, on hedonic benefits and, second, on utilitarian benefits. In contrast, the weakest influence is that exerted by utilitarian benefits on attitudes, followed by that exerted by hedonic benefits on attitudes. Among other findings, this study highlights the importance consumers give to the taste and safety of food, as well as the greater importance given to hedonic benefits compared to utilitarian ones. These findings have several important implications for managers in the industry.
    Palabras clave
    Food values
    Hedonic benefits
    Utilitarian benefits
    Attitudes toward eating hamburgers
    Purchase intention
    Materia
    Comercio
    Commerce
    Alimentos
    Food
    URI
    http://hdl.handle.net/10259/8310
    Versión del editor
    https://doi.org/10.3390/su12187749
    Aparece en las colecciones
    • Artículos Área de Comercialización e Investigación de Mercados
    Atribución 4.0 Internacional
    Documento(s) sujeto(s) a una licencia Creative Commons Atribución 4.0 Internacional
    Fichier(s) constituant ce document
    Nombre:
    Perez-sustainability_2020.pdf
    Tamaño:
    402.8Ko
    Formato:
    Adobe PDF
    Thumbnail
    Voir/Ouvrir

    Métricas

    Citas

    Academic Search
    Ver estadísticas de uso

    Exportar

    RISMendeleyRefworksZotero
    • edm
    • marc
    • xoai
    • qdc
    • ore
    • ese
    • dim
    • uketd_dc
    • oai_dc
    • etdms
    • rdf
    • mods
    • mets
    • didl
    • premis
    Afficher la notice complète