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dc.contributor.author | Trigueros Andrés, Ester | |
dc.contributor.author | Benito Román, Oscar | |
dc.contributor.author | Oliveira, Andreia P. | |
dc.contributor.author | Andrade, Paula B. | |
dc.contributor.author | Sanz Díez, Mª Teresa | |
dc.contributor.author | Beltrán Calvo, Sagrario | |
dc.date.accessioned | 2023-06-19T12:20:31Z | |
dc.date.available | 2023-06-19T12:20:31Z | |
dc.date.issued | 2023-05 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10259/7708 | |
dc.description | Trabajo presentado en: 19th European meeting on Supercritical Fluids (EMSF 2023), organized by the International Society for the Advancement of Supercritical Fluids, Budapest, 21-24 may, 2023 | en |
dc.description.abstract | Although extracts obtained by CE resulted to be more active than the SW extract in terms of enzyme inhibition, the latter did not interfere with α-amylase activity, whose inhibition is associated with numerous side effects. SW extraction has been proven to be a useful technology to obtain extracts from OSW with antidiabetic properties because of its ability to inactivate enzymes involved in carbohydrates digestion. | en |
dc.description.sponsorship | This work received financial support from PT national funds (FCT/MCTES, Fundação para a Ciência e Tecnologia and Ministério da Ciência, Tecnologia e Ensino Superior) through the project UIDB/50006/2020, Agencia Estatal de Investigación for the grant number PID2020-116716RJ-I00/ AEI / 10.13039/501100011033. Ester Trigueros thanks European Union-NextGenerationEU, Ministry of Universities and Recovery, Transformation and Resilience Plan, for the postdoctoral contract through a call from the University of Burgos. | en |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | eng | es |
dc.subject.other | Ingeniería química | es |
dc.subject.other | Chemical engineering | en |
dc.title | Subcritical Water and Conventional Extraction of Phenolic compounds from Onion Skin Waste: Implications in Diabetes Disease | en |
dc.type | info:eu-repo/semantics/conferenceObject | es |
dc.rights.accessRights | info:eu-repo/semantics/openAccess | es |
dc.relation.projectID | info:eu-repo/grantAgreement/FCT//UIDB%2F50006%2F2020/PT/ | es |
dc.relation.projectID | info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/PID2020-116716RJ-I00/ES/TECNOLOGIAS DE FLUIDOS PRESURIZADOS PARA LA VALORIZACION DE SUBPRODUCTOS DE LA INDUSTRIA AGROALIMENTARIA: RECUPERACION DE PECTINA Y OTROS COMPUESTOS BIOACTIVOS DE ALTO VALOR/ | es |
dc.relation.projectID | info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/PID2019-104950RB-I00/ES/VALORIZACION DE SUBPRODUCTOS MARINOS MEDIANTE TECNOLOGIAS DE FLUIDOS SUB- Y SUPERCRITICOS PARA LA OBTENCION DE BIOCOMPUESTOS VALIOSOS/ | es |
dc.relation.projectID | info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica, Técnica y de Innovación 2021-2023/TED2021-129311B-I00/ES/Tecnologías verdes basadas en el empleo de fluidos presurizados para valorizar biomasa lignocelulósica mediante la producción de furfural/ | es |
dc.relation.projectID | info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica, Técnica y de Innovación 2021-2023/PDC2022-133443-I00/ES/Diseño de un prototipo para la extracción de bioproductos con agua subcrítica/ | es |
dc.relation.projectID | info:eu-repo/grantAgreement/Junta de Castilla y León//BU050P20//Valorización de la fracción proteica de subproductos de la industria agroalimentaria de Castilla y León mediante tecnologías de fluidos presurizados/ | es |
dc.type.hasVersion | info:eu-repo/semantics/acceptedVersion | es |