- RIUBU Principal
- E-Prints y Datos de investigación
- Grupos de investigación
- Alimentos, Tecnología y Salud (ALTESA)
- Listar Alimentos, Tecnología y Salud (ALTESA) por autor
Listar Alimentos, Tecnología y Salud (ALTESA) por autor "Cavia Saiz, Mónica"
Mostrando ítems 1-20 de 27
-
Antioxidant and antihypertensive properties of biscuit melanoidins
Cavia Saiz, Mónica; Arratíbel González, Pedro; Salazar Mardones, Gonzalo
; Muñiz Rodríguez, Pilar
; Gerardi, Gisela
(2024-10, MDPI)Contribución a congreso -
-
Bioaccessibility and Genoprotective Effect of Melanoidins Obtained from Common and Soft Bread Crusts: Relationship between Melanoidins and Their Bioactivity
Temiño, Virginia; Gerardi, Gisela; Cavia Saiz, Mónica
; Diaz Morales, Noelia
; Muñiz Rodríguez, Pilar
; Salazar Mardones, Gonzalo
(2023, MDPI)Artículo -
The Bioactivity of by products from the blackberry juice industry
Rivero Pérez, Maria Dolores; Gerardi, Gisela
; Cavia Saiz, Mónica
; Ortega Heras, Miriam
; Muñiz Rodríguez, Pilar
(2024-10, MDPI)Contribución a congreso -
Bioavailable wine pomace attenuates oxalate-induced type II epithelial mesenchymal transition and preserve the differentiated phenotype of renal MDCK cells
Gerardi, Gisela; Casali, Cecilia I.; Cavia Saiz, Mónica
; Rivero Pérez, Maria Dolores
; Perazzo, Cecilia; González San José, Mª Luisa
; Muñiz Rodríguez, Pilar
; Fernández Tome, María C.
(2020-11, Elsevier)Artículo -
-
Bread melanoidins as potential new sustainable bakery ingredients: a study using fat and fat-free bakery food models
Diaz Morales, Noelia; Cavia Saiz, Mónica
; Rivero Pérez, Maria Dolores
; Gómez Bastida, Inmaculada
; Salazar Mardones, Gonzalo
; Jaime Moreno, Isabel
; González San José, Mª Luisa
(2023-01, Royal Society of Chemistry)Artículo -
-
The dose–response effect on polyphenol bioavailability after intake of white and red wine pomace products by Wistar rats
Gerardi, Gisela; Cavia Saiz, Mónica
; Rivero Pérez, Maria Dolores
; González San José, Mª Luisa
; Muñiz Rodríguez, Pilar
(2020-02, Royal Society of Chemistry)Artículo -
Efecto antiinflamatorio de la fracción colónica de melanoidinas extraídas de la corteza de pan
Gerardi, Gisela; Salazar Mardones, Gonzalo
; Muñiz Rodríguez, Pilar
; Temiño, Virginia; González San José, Mª Luisa
; Cavia Saiz, Mónica
(2024-04, Universitat Autònoma de Barcelona)Contribución a congreso -
Efecto antioxidante y protector de productos de la reacción de Maillard aislados de galletas con distinto grado de tostado
Cavia Saiz, Mónica; Rivero Pérez, Maria Dolores
; Gerardi, Gisela
; González San José, Mª Luisa
; Muñiz Rodríguez, Pilar
(2019, Universidad de León)Contribución a congreso -
Efecto neuroprotector de la fracción biodisponible de melanoidinas obtenidas de corteza de pan
López Marín, Sofía; Cavia Saiz, Mónica; Salazar Mardones, Gonzalo
; Muñiz Rodríguez, Pilar
; Gerardi, Gisela
(2024-04, Fundación 3CIN)Contribución a congreso -
Effect of storage conditions on meat seasoning phenolic profile and antioxidant
Gutiérrez González, Víctor; Gerardi, Gisela
; Muñiz Rodríguez, Pilar
; Rivero Pérez, Maria Dolores
; Jaime Moreno, Isabel
; González San José, Mª Luisa
; Cavia Saiz, Mónica
(2022, Universidad de Burgos. Servicio de Publicaciones e Imagen Institucional)Contribución a congreso -
Effects of a Functional Product Derived from Beet Molasses Vinasse on Blood Pressure and Endothelial Function in Hypertensive Rats
Gerardi, Gisela; Cavia Saiz, Mónica
; Muñiz Rodríguez, Pilar
; López Gámez, Gloria; López Bascón, María Asunción; Pino García, Raquel del
(2023-10, MDPI)Contribución a congreso; Artículo -
Effects of Hypothermia and Allopurinol on Oxidative Status in a Rat Model of Hypoxic Ischemic Encephalopathy
Durán Fernández-Feijóo, Cristina; Rodríguez-Fanjul, Javier; López-Abat, Miriam; Hadley, Stephanie; Cavia Saiz, Mónica; Muñiz Rodríguez, Pilar
; Arnaez, Juan; Fernández-Lorenzo, José Ramón; Camprubí Camprubí, Marta
(2021-09, MDPI)Artículo -
Estudio comparativo de dos extractos de melanoidinas de corteza de pan: Caracterización y citotoxicidad
Cavia Saiz, Mónica; Gerardi, Gisela
; Muñiz Rodríguez, Pilar
; Temiño, Virginia; González San José, Mª Luisa
; Salazar Mardones, Gonzalo
(2024-04, Universitat Autònoma de Barcelona)Contribución a congreso -
-
Influence of the packaging systems on the phenolic profile and antioxidant properties of wine pomace used as seasoning in chicken meat
Gutiérrez González, Víctor; Rivero Pérez, Maria Dolores
; Gerardi, Gisela
; Muñiz Rodríguez, Pilar
; González San José, Mª Luisa
; Jaime Moreno, Isabel
; Cavia Saiz, Mónica
(2023, Elsevier)Artículo -
Involvement of bread melanoidins in cellular pathways against ischemia
Gerardi, Gisela; López Marín, Sofía; Temiño, Virginia; Salazar Mardones, Gonzalo
; Muñiz Rodríguez, Pilar
; Cavia Saiz, Mónica
(2024-10, MDPI)Contribución a congreso -